top of page
victoria.jpg

Burlesque

FAKTA

​​En ny värld av dans och självkänsla har öppnats! Har haft superkul och det har varit så kul som grupp att hitta det här tillsammans! /Lena

 

Vi har både kurser på grund- och fortsättningsnivå. Du kan också välja mellan att gå terminskurser eller helgkurser med särskilda teman.

Våra kurser influeras av klassisk Burlesque som startade under 1800-talet. Idag finns det många olika former av Burlesque. Ofta handlar Burlesque om att hylla det vackra i kvinnligheten, (även om män likaväl kan dansa burlesque) och att ifrågasätta samtidens press på olika kroppsideal.

 

Inslag av glamour och lyx är vanligt inom burlesquen och föreställningarna genomsyras ofta av kraft, självkänsla och styrka! Vanligt är att man har iögonfallande kostymer, provokativ humor och att man hyllar alla kroppstyper.

I klassisk Burlesque förekommer alltid inslag av striptease. I våra kurser har vi mer fokus på sensualitet, inte striptease.

 

Dock finns det moment där vi provar att ta av handskar eller en boa. Det ingår dock inte någon nakenhet och du väljer alltid själv vad du har på dig när du dansar!

127587369_1030648454079403_8800808705524827814_n.jpg
bottom of page